Zwemmen met Dolfijnen

Dolfijnen… de gratie en schoonheid van hun vorm en bewegingen ontroert ons. Hun speelsheid en nieuwsgierige aard charmeert ons. Hun ingebouwde glimlach amuseert ons. Al sinds de oudheid hebben we het verlangen om hen te begrijpen en dit heeft geleid tot een rijkdom aan mythen en legendes. Maar wat is nu de realiteit van dolfijnen? Geef toe aan je nieuwsgierigheid en laat de intieme en informatieve programma’s van de Dolphin Academy de waarheid over deze geweldige dieren onthullen. Een waarheid die fascinerender is dan fictie ooit voor mogelijk had gehouden! Duiken met de dolfijnen is werkelijk sensationeel, een ervaring die u nooit meer zult vergeten. De dolfijnen volgen de duikers naar buiten waar de Open Water Dive de deelnemers de mogelijkheid biedt om onder te duiken in de wereld van dolfijnen terwijl ze worden omgeven door een prachtig koraalrif. De Dolphin Academy is de derde faciliteit op de wereld waar men kan genieten van een Open Water duik met getrainde dolfijnen.

Geniet van deze unieke en intieme ervaring van echt zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke lagune. In de lagune komen de dolfijnen naast je zwemmen, zodat je hen kunt aaien. Je zult de dolfijnen ook verschillende signalen kunnen geven waarop ze voor je zingen, zwaaien, draaien en veel meer… Aai, knuffel en kus een dolfijn terwijl je alles over hem of haar leert!

Dolphine Academy is gelegen op Curacao. Via DAE of Divi Divi is het zeer eenvoudig om van Bonaire naar Curacao te vliegen. De kosten van een retour vlucht is ongeveer 75,- euro p/p. Je hebt de mogelijkheid om op diverse tijden per dag in 15 minuten naar Curacao te vliegen. Het is verstandig om dit uittochtje te combineren met een dagje winkelen op het buureiland.

Dolphine Academy & Curacao

Om er eens een dagje op uit te gaan, dan is het een aanrader om Curacao te gaan bezoeken. Er gaan verschillende vluchten per dag van Bonaire naar Curacao. Regelmatig zijn er vluchten vanaf Flamingo Airport (Bonaire) naar Hato (Curacao) en weer terug. Veel toeristen en business mensen vertrekken ‘s ochtends vroeg om dan ‘s avonds weer terug op het eiland te zijn. Eigenlijk moet je de vlucht dan beschouwen als een treinritje of bustripje naar een andere stad zoals je in Nederland doet. Via verschillende aanbieders kun je naar Bonaire, Divi Divi, Insel Air en DAE zijn de meest voorkomende vliegtuigmaatschappijen.

Op Curacao vind je veel bezienswaardigheden. In Willemstad is het heerlijk vertroeven op de gezellige terasjes. De vele winkels bied je de mogelijkheid om leuke Antilliaanse souveniers te kopen. Ook het uigaans leven met de gezellige kroegjes en vele restaurants is aan te bevelen.

Een bezoek aan het Dolphine Academy moet je dan ook niet gemist hebben. Wel raden wij u aan dit ruim van te voren thuis al te bespreken en vast te leggen. Doordat er vele passagiers boten dagelijks aanlanden op Curacao is de drukte omtrent de Academy erg groot.

Ga de diepte van de dolfijnwereld in en ervaar hoe het is om dolfijnen van dichtbij te bestuderen. Aai, knuffel en kus een dolfijn terwijl je alles over hem of haar leert! Terwijl je tot je middel in het water staat of zelfs met ze meezwemt. De trainers zullen van alles vertellen over de dolfijn die verschillende lichaamsdelen en gedragingen zal tonen. Geniet van de unieke en intieme ervaring van echt zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke lagune. In de lagune komen de dolfijnen naast je zwemmen, zodat je hen kunt aaien. Je zult de dolfijnen ook verschillende signalen geven waarop ze voor je zingen, zwaaien, draaien en veel meer….

Dolphine Academy bied u verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de dolfijnen. Dit voor jong en oud. U vind dit alles op de site van www.dolphine-academy.com

De academy is gelegen nabij het zeer bekende Mambo Beach en het Lions Dive & Beach resort op Curacou.

Mambo Beach – Curacou

Curaçao ligt in het zuiden van de Caribbean en is geroemd door zijn rijke onderwaterwereld, maar ook boven water is het adembenemend mooi. U rijdt in 20 minuten van het vliegveld naar Lions Dive & Beach Resort en Willemstad ligt op 5 minuten afstand. Willemstad, met zijn originele koloniale architectuur staat op de Unesco Wereld Erfgoed lijst.

Mambo Beach is zeer bekend om zijn parrel witte stranden. Tevens word Mambo Beach bezocht door vele bekende Nederlanders. Maar ook international bekende artiesten en filmsterren weten de weg naar dit prachtige strand te vinden.

We raden u echter wel aan thuis al een reservering te maken om met Dolfijnen te kunnen zwemmen. Het kan namelijk erg druk zijn. Zeker wanneer de passagiersboten vol met toeristen het eiland aan doen.

Voor reserveringen bel: 465 8900 of 461 6666 (toestel 5101) bereikbaar 8:30 – 5 non-stop

Website: www.dolphin-academy.com
E-mail : dolphins@curacao-travelguide.com

 


 

activiteiten
Activiteiten

dolfijnenzwemmen
Dolfijnen Zwemmen

duiken
Duiken

kitesurfen
Kite Surfen

nachtleven
Nachtleven/uitgaan

vluchten
Vluchten