Ontdek de onderwaterwereld

Bonaire is het kleinste eiland van de drie ABC-eilanden en staat bekend om de fantastische duikmogelijkheden. De onderwaterwereld is werkelijk schitterend en je kunt er uitstekend snorkelen. Langs de hele kust vindt u onderwaterparken met koraalriffen.

Het Bonaire Marine Park is in 1972 tot stand gekomen m.b.v. het Wereld Natuurfonds. De gehele kustlijn rond Bonaire en Klein Bonaire is sindsdien to een diepte van 60 meter beschermd natuurgebied. De koraalriffen die hierin liggen behoren tot de mooiste van de wereld en ook de visstand is uniek. Dankzij de sprookjesachtig mooie onderwaterwereld is Bonaire uitgegroeid tot een van populairste duikbestemmingen ter wereld. Er zijn op Bonaire meer dan 80 duikplaatsen vrijwel allemaal aan de westkust en rondom Klein Bonaire.

Bonaire is wereldberoemd om zijn riffen, en het feit dat u vrijwel overal vanaf de kant kunt duiken. Je bent dan niet aan een boot met een vaste schema gebonden. Toch zijn ook een aantal bootduiken een must, vooral rond het eilandje Klein Bonaire. De keuze aan duikplaatsen is enorm, van heel gemakkelijke tot heel moeilijke duiken. Bonaire heeft meer dan 80 duikstekken. Er zijn steile wanden, glooiende riffen, dubbelriffen en een interessant wrak. Grote vis is er niet zoveel, maar er is een grote rijkdom aan tropische vissen, koralen en lagere dieren. De Caraibische zee verschilt volkomen van alle andere tropische zeeen.

Langs de gehele westkust van Bonaire vind je geweldige duikplekken. Alle duikstekken die geschikt zijn voor kantduiken worden aangegeven door middel van een grote gele steen. Je rijdt langs de kust, zoekt de duikstek naar keuze en met je uitrusting om loop je eenvoudig het water in om even later af te kunnen dalen in het warme zeewater waar een grote verscheidenheid van koraal en vis verborgen ligt.

Nachtduiken

Het is de moeite waard om ook het nacht duiken op Bonaire te proberen. Er zijn diverse duikscholen aan de kust aanwezig die deze bijzondere duik excursies uitvoeren. Zeer zeker de moeite waard om te doen.

Klein Bonaire

Klein Bonaire, een koraaleiland, is een ware trekpleister. Klein Bonaire is een relatief klein en onbewoond eiland van 6 km² groot voor de kust van Bonaire. Het ligt recht voor de hoofdstad Kralendijk op een afstand van ongeveer 800 meter. Het eiland is geheel vlak en slechts begroeid met kleine struiken (voornamelijk acacia’s) en verschillende soorten cactussen. Met het begin van het duiktoerisme op het eiland wilden projectontwikkelaars op Klein Bonaire recreatieoorden bouwen. Duikoperators op het eiland, gezamenlijk met enkele natuurbeschermers, hebben dit weten te voorkomen en nu is Klein Bonaire beschermd gebied. Klein Bonaire is zeer populair als duikbestemming. Dagelijks verzorgen resorts op Bonaire duik- en snorkeltours naar het eiland. Het rif rond Klein Bonaire begint vlak aan het strand en loopt door tot circa 35 m diepte. Het eiland staat bekend om de grote hoeveelheid zeepaardjes en ander zeeleven. Klein Bonaire is ook een nestplaats voor zeeschildpadden (met name de lederschildpad en de karetschildpad).

 


 

activiteiten
Activiteiten

dolfijnenzwemmen
Dolfijnen Zwemmen

duiken
Duiken

kitesurfen
Kite Surfen

nachtleven
Nachtleven/uitgaan

vluchten
Vluchten